בשעה שישראל ואיחוד האמירויות חוגגות את הסכם השלום הצפוי בין המדינות בהכרזות על שיתופי פעולה עתידיים, ברשות הפלסטינית פצחו בקמפיין הסתה נגד איחוד האמירויות, ונגד מנהיג האמירויות שייח בן זייד. כך דווח בין היתר באתר 'מידה'.
הקמפיין הפלסטיני כלל, כדרכם של מפגינים ערבים בשטחי יהודה ושומרון, הנפת שלטי נאצה נגד בן זייד, טראמפ ונתניהו, שריפת דגלי איחוד האמירויות והשתלחויות ברחבי הרשתות החברתיות.
הרשת האמירתית בוערת
ההסתה הפלסטינית נגד האמירויות ובן זייד נשמעה היטב בחצי האי ערב, ורבים באיחוד האמירויות הגיבו לסרטונים, לכתבות ולתמונות שפרסמו הפלסטינים, תוך הבעת עמדה ״מפוכחת״ כלפי הסכסוך הישראלי-פלסטיני. כך לפי העיתונאי הערבי-ישראלי חאלד אבו טועמה מ׳מכון גייטסטון׳, במאמר שתורגם ופורסם באתר 'מידה'. לדברי אבו טועמה, המסר ששולחים הערבים האמירתים לפלסטינים הוא: ״נמאס לנו מכם ומהסוגיה שלכם, ונמאס מכפיות הטובה והצביעות. לאחר עשורים שבהם שפכנו מיליארדי דולרים לכספות שלכם, כעת יש לכם החוצפה לשרוף את דגלינו ואת תמונות מנהיגנו, ולהטיח בנו נאצות?״.
אבו טועמה ציטט את החוקר האמירתי ד”ר ואסים יוסף, שכתב בדף הטוויטר שלו: ״אתם שורפים את דגל מדינתי ומצפים שאצדיע לכם. זה טיפשי״. בהזדמנות אחרת צייץ יוסף כי: ״כאשר אני רואה פלסטינים שורפים את דגל ארצי רק בגלל שעשתה שלום עם ישראל, אני רוצה להתנצל בפני כל הישראלים אם פגעתי בכם בעבר״. זאת ועוד, אזרחים סעודים ואמירתים רבים תייגו ביום ההודעה על הסכם את ה'האשטג' ״לעזאזל אתכם ועם המטרה שלכם״ ו-״פלסטין היא לא המטרה שלי״.

״השחיתות בהנהגת חמאס וברש״פ היא בלתי נסבלת ״ | שייח בן זייד ונשיא ארה״ב דונלד טראמפ בבית הלבן (קרדיט: ויקיפדיה)
״סעודיה והאמירויות היו התומכות הגדולות ביותר של פלסטין; במשך 17 שנים סעודיה שילמה לפלסטינים שישה מיליארד דולר, והאמירויות עוד 2.5 מיליארד. אם זה ימשך כך עוד כמה שנים נגיע לעשרים מיליארד״, כתב אחד מתושבי האמירויות שהגיב לפלסטינים, וציין: ״הייתי מצפה שאם היינו משקיעים סכום כזה בישראל, כל האנשים שם היו מתאסלמים״. אזרח אחר מאיחוד האמירויות הצטרף לדברים וכתב: ״בזבנו על הפלסטינים סכום ששווה לתקציבים של חמש מדינות באפריקה, ובסוף הם מקללים אותנו ומאשימים אותנו בבגידה״.
בין המגיבים להסתה הפלסטינית היו מספר אנשי אקדמיה מאיחוד האמירויות ומסעודיה שהזכירו לקוראים ברשת כי הפלסטינים עצמם נירמלו את יחסיהם ישראל בשנת 1993 במסגרת הסכמי אוסלו. עוד ציינו כמה מתושבי המפרץ כי השחיתות בהנהגת חמאס וברשות הפלסטינית היא בלתי נסבלת כאשר בעוד שתושבי הרשות ועזה מתמודדים עם קשיי תברואה ותשתיות בסיסיים, הונם האישי של מנהיגי חמאס איסמעיל הנייה וחאלד משעל נאמד בסכום של ״לפחות תשעה מיליארד דולר״. היו שטענו שבידי אבו מאזן עצמו קיים הון המוערך במאות מיליוני דולרים, שאותו השיג בדרכי שחיתות.

״איחוד האמירויות מביעים ראייה מפוכחת על הסוגייה הפלסטינית״ | העיתונאי זוכה הפרסים חאלד אבו טועמה (קרדיט: yonkerstribune)
גם בהפגנות שנערכו בהר הבית נגד ההסכם, החלו מספר פלסטינים להצית את דגלי איחוד האמירויות. שוטרים ישראלים שסיירו בהר הבית מנעו זאת מהם, ותיעוד המעשה הביא לשלל תגובות חיוביות מתושבי איחוד האמירויות. ״אלף ברכות לבני דודינו״ כתב בתגובה גולש אמירתי בשם עדנאן אל-אמרי. ״בשם האלוהים, הם מכובדים יותר מאשר חלק מחסרי הבית. זהו סרטון שצריך לשתף בכל הכוח״.
אבו טועמה סיכם במאמרו כי: ״אם יש דבר שהפלסטינים הוכיחו בו הצטיינות זה ההרגל לעשות לעצמם אויבים חדשים, והפעם נראה כי הצליחו להרוויח ביושר את הזעם והמיאוס מצד מספר הולך וגדל של ערבים״. העיתונאי הערבי-ישראלי הוסיף כי ״בקצב הזה, הפלסטינים עשויים להתעורר יום אחד ולגלות שיש להם תמיכה גדולה יותר באירופה ובסין הרחוקות מאשר אצל השכנים הקרובים״.
היה ראשון להגיב!