אחרי שביום שישי הפסל שלו הושחת בלונדון, צ'רצ'יל, ראש הממשלה של בריטניה שהוביל את המאבק בנאצים, צונזר במנוע החיפוש של גוגל
אנשים נדהמו הבוקר (14.06) לגלות שהתמונה של וינסטון צ'רצ'יל, ממנהיגי העולם החופשי במלחמת העולם השנייה, לא הופיעה מעל השם שלו בחיפושים השונים בגוגל. אירוע חריג ממשיך את ההשחתה של הפסל שלו שמוצב מחוץ לבית הפרלמנט בלונדון ביום שישי האחרון. נראה שלאחר גל התלונות נגד הצנזור, התמונה בינתיים חזרה לחיפושים.
לא מצליחים להגן על ההיסטוריה
בשבוע האחרון ראש הממשלה של בריטניה בזמן מלחמת העולם השנייה וינסטון צ'רצ'יל המנוח היה מוקד להתקפה מצד פעילים בתנועת BLM. ברשת נשמעו קריאות להוקיע את זכרו בגלל העבר הקולוניאליסטי שלו. בפייסבוק תוכננה הפגנה ליד הפסל שלו מחוץ לפרלמנט ביום שישי (12.06). בבוקר לפני ההפגנה התגלה כי הפסל הושחת ורוסס עליו הכיתוב "היה גזען".
למרות האירוע ההפגנה התקיימה כמתוכנן והמשטרה הבריטית עצרה בה 100 מפגינים על הפרות סדר, אלימות, התקפת שוטרים והחזקת נשק וסמים. לאחר מכן הוצמדה לפסל אבטחה והוא כוסה בלוחות מתכת כדי להגן עליו ממעשי ונדליזם נוספים.
מאוחר יותר ראש הממשלה בוריס ג'ונסון גינה את המעשה ואמר כי "המחאה נחטפה על ידי קיצונים עם כוונות אלימות", וכי "ההתקפות על המשטרה ומעשי אלימות חסרת אבחנה שהיו בשבוע החולף הם בלתי נסבלים ומתועבים". הוא הפציר להתרחק מהמוחים.
בתגובה אימרן אייטון, דמות מפתח בתנועת BLM, אמרה כי הפסל פוגעני ו'בתור פשרה' היא מוכנה שהוא יהיה מוצב במוזיאון ולא ברחוב. "כל פסל של מי שדיבר בצורה שלילית כלפי אנשים שחורים הוא פוגעני. של כל אדם".
פסלו של צ'רצ'יל לא היה המטרה הראשונה של פעילי BLM באנגליה. ביום ראשון שעבר (07.06) הופל בעיר בריסטול פסלו של אדוארד קולסטון, חבר פרלמנט ונדבן מהמאה ה-17 שעשה את הונו בסחר בעבדים. בעקבות מעשים אלה נשלחה אבטחה אל פסלים ואתרים אחרים שסומן שיש להם "פוטנציאל" להיות מטרות לוונדליזם. ההשראה למעשים אלה הגיעה מהפלתם של פסלים בארצות הברית ובמקומות אחרים בעולם הקשורים בגזענות.
גל של תלונות
בתוך הסערה הזאת ההתקפות על צ'רצ'יל המשיכו והגיעו לשיא חדש כאשר תמונתו נעלמה באורח מסתורי לכמה שעות מהחיפוש של גוגל. גוגל הודיעה כי היא בודקת את הסיבה לכך, אבל יכולות להיות לכך שתי אפשרויות עיקריות. הראשונה היא שגוגל הורידה בכוונה. השנייה היא כי היה גל של אנשים שדיווחו על התמונה כפוגענית, והצריכו שגוגל תבדוק את התלונה לפני שהיא החזירה את התמונה לחיפוש.
היה ראשון להגיב!